søndag, desember 17, 2006

Til Tine!

I god Tine-tradisjon, vil jeg nå, midt på mørkeste natta, skrive noen velvalgte ord om min kjære bestevennine, SSTTWÅ, som i dag fyller 20 år! Tine og jeg har kjent hverandre så godt som hele livet. Hvis en ser vekk i fra de to siste åra, er det bare en bratt fæl bakke, noen svetteperler på ryggen og et par minutter som har skilt oss. For akkurat et år siden lagte Tine pepperkakehus hjemme med venner på Ålgård, mens jeg sov i en toppleilighet med utsikt over Copacabana i Rio de Janeiro. I dag sitter jeg her hjemme på Ålgård mens Tine enten er i Hollywood eller Florida hvor hun jobber i Dinsneyworld.... En ting er sikkert...bestevenninner er ikke skapt for å være så langt vekke fra hverandre...

Jeg og Tine har ikke alltid vært beste venner...For det meste har vi vært nokså stygge uvenner... Da vi var små bet vi hverandre, (dvs jeg mener ennå det var du som bet meg, mens du mener vel fortsatt at det var jeg som bet deg?) og mesteparten av barne- og ungdomsskolen gikk med på baksnakking og hating av hverandre...Jeg vil helst slippe å nevne alle de forferdelige tingene jeg har sagt, tenkt og gjort mot deg...

Men heldigvis så skjedde det noe, som vi selv har sett på som en liten inngripen fra Gud i våre liv. En gang i slutten av 10.klasse må vi vel plutselig ha blitt nokså gode venner (vi har febrilsk søkt gjennom skoledagbøkene våre for å finne hvorfor og når og hva som egentlig skjedde, uten å egentlig finne noe bra svar..) for på yrkesmessa gikk vi plutselig sammen. Der lovde jeg Tine å hjelpe henne med karakterene for å komme inn på dans på lundehaugen, og etter den dagen følgte det mye flåklypaspilling, postsortering og litt matteeksamenslesing, og plutselig var vi bestevenninner. Det var vi i allefall i første videregående, selv om vi da var skilt på to forskjellige skoler... I allefall pugget jeg alle navnene i klassen til Tine (det er mer en jeg kan si om klassen jeg går i nå...), klassen som altså var danseklassen på lundehaugen dans. Flåklypespil..erhm..jeg mener lesinga av matten til eksamen hadde altså hjulpet Tine til å komme inn på dans!

Det som er så spesielt med dette, er at hvis ikke Tine hadde kommet inn på dans, hvis ikke vårt bitre uvennskap plutselig på en merkverdig måte hadde snudd seg til et vennskap slik at jeg fikk hjelpe henne med de gode karakterene, hadde ikke Tine møtt sine kristne venner i danseklassen, Tina, Mie og Renate, og da hadde nok heller ikke de tatt oss med på Jesus-festivalen og Arena, hvorav Tine faktisk møtte Jesus og ble frelst, og et år etterpå følgte jeg også med på lasset og ble kristen! Og hvis ikke jeg hadde blitt kristen...vel da hadde jeg nok aldri reist til Brasil, aldri gått på mhs, aldri jobbet i Baptistkirken... Rett og slett aldri fått et liv sammen med Jesus i evigheten... Derfor setter jeg vennskapet vårt så utrolig høyt, fordi jeg har sett og forstått at Gud lot oss bli venner for at vi skulle få lov til å finne sannheten, veien og livet.. Og jeg er evig takknemlig for at du holdt ut med meg det første året ditt som kristen, da jeg var den verst tenkelige bestevenninne å ha som et nyfrelst uvitende barn, en bestevenninne som satte spørsmålstegn med alt innenfor kristendommen, som den søkende, nyreligiøse, asketiske gnostikeren (får litt fine ord på det når en studere KRL...) jeg var... Jeg er utrolig takknemlig for at du stod fast på ditt, at du ba for meg, at du hørte på meg og at du til slutt førte meg til Jesus!

Men Tine er selvfølgelig så mye mer enn bare et middel som førte meg til Jesus. (selv om det i seg selv ikke er så lite det da..) Tine er den som har overlevd skravlinga mi på bussen hver morgen i et par år når alle egentlig bare vil sove. Tine er den jeg har delt ufattelig mange nattetimer med, enten i svingen under stjernehimmelen i en dyp filosofisk samtale, på rommet ditt foran TV-en med en heller dårlig film snurrende på skjermen (husker du den Kina-filmen?), badende i edlandsvannet eller i bilen min da vi ba sammen....savner å be sammen med deg!! Tine er den jeg fikk katten min Molly av! Tine er den jeg har spilt legoracer sammen med til dundrende s-club 7 musikk, Tine er den jeg har lagt uttallige typer snøhytter med i snøen, Tine er den jeg kan snakke om absolutt alt med, Tine er rett og slett bare en veldig god venninne! En venninne jeg deler utallige minner med! (aborea, women in white, mølleren, kongeparken, arena, impuls, latterkramper, gulerotkaka mi, muffins, olsens årnesentral, krokket, basketball...osv)

ok, hvis du ikke heter Tine nå, kan du egentlig bare slutte å lese nå, for dette blir vel egentlig mer direkte til Tine..og kanskje skulle jeg heller sendt det på en mail... :S menmen..

Tine, kjenne at eg savne deg någe sinnsykt! Savne å snakka med deg, klemma rundt deg, finna på crazy ting samen med deg og gå med lige klær som deg! Nå syns eg me he våre litt for lenge vekke fra kvarandre...vett på en måde at alt med he gjort å sånn me he hatt det fra nå av bare komme t å ver goe minne, d kan aldri bli det sama... Men samtidig håbe eg at me snart med kan få ver på same plassen igjen jallefall, sånn at med kan finna på nye ting samen, drømma i samen og snakka i samen igjen...

Du e ei fantastiske jenta! Merke at eg savne någen som deg, som alltid e der uansett, som alltid blir med å spele krokket uansett om det e eksamen dagen ittepå! Savne utrulig masse samtalane og drømmane våre! Digge deg for den supersosiala, gøyala jentå du e! For alt det løgna du finne på! Digge at du e ærlige å utrulig sjølsikker! Digge brannen du hadde for å gjør Jesus kjent! Du e den så gjørr meg så utrulig redde t tider...(som f.eks. når du sykle uten å holda hendene på rattet..) Men som regel gjør du meg bare så utrulig glae!

akkurat nå sitte eg å grine...sånn så eg gjorde for et år siden og når eg va i Brasil...eg har såde å sitt på bilde av oss..vett du ke..eg vil at du ska komma tebage...savne någen å ta bilde med...savne akkurat deg akkurat sånn så du e vennen! håbe eg får snakt med deg i løbe av dagen! (e på jobb i kongeparken fra hall 12-hall 8) love å legga ut et bilde av den "nye" bilen min i løbe av dagen, så eg forresten allerede he klart å krasje litt både framme og bag... :S og den høge nye madrassen i sengå, så eg he dotte ut av ei gång... 0: ellers går eg i helgå me ei blåe slags juksedongribuksa så eg fekk av deg ei gong! ;) Å så håbe eg d gamla nr ditt funke ennå, for eg he bedt litt folk om skriva melding t deg ;)

utrulig glae i deg vennen! savne deg!

Fica com Deus! e Q Ele te abencoe demais!!

2 kommentarer:

sunshine sa...

Off, grine litt eg og merke eg!! Du e seriøst verdens beste venninna Eli!! når eg tenke på alt me he gått igjennom i lag vet eg at me allti komme t å vær venner! Merke at vennskapet vårt blir sterkere av avstande og isje svakere som eg trudde! Eg komme allti t å vær her for deg, sjøl om eg e på andra siå av verden!
Dette e seriøst den finaste burstdagsgaven eg he fått i heila mitt liv!! Sette ufattelig masse pris på d!!
Ska prøva å ringa deg ;)

PS: Merka eg fekk mistenkelig mange meldinger frå fellesvenner :D Tusen takk, du vet jo kor store pris eg sette på at folk huske meg :D

Anonym sa...

Må si jeg ser frem til dette bildet av bilen din..... er det den du teipa med plaster?


LAK